Banksparen

Naast een levensverzekering heeft u ook de mogelijkheid om via banksparen een vermogen op te bouwen. In sommige gevallen kan dit belastingvrij. Banksparen kan gebruikt worden voor:

  • een gericht spaardoel, auto, huis aflossen, studie van de kinderen...!!!?? 
  • aanvulling op uw pensioeninkomen, kijk op www.banklijfrente.nl


Spaarrekening lijfrente

Met de spaarrekening voor lijfrente kunt u geld sparen om later uw pensioen mee aan te vullen. Dit kan door sparen, beleggen in beleggingsfondsen of een combinatie hiervan. U kiest samen met onze adviseur wat het beste bij u past. Tot aan uw pensioendatum kunt u bedragen storten op deze rekening. De gestorte bedragen zijn onder voorwaarden aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Onze adviseur kan voor u berekenen hoeveel u van de inleg terug ontvangt. Tussentijds is het niet mogelijk om geld op te nemen. Dat kan pas vanaf uw pensioendatum. Het bedrag dat u gespaard heeft kunt u vanaf dat moment periodiek laten uitkeren als aanvulling op uw pensioeninkomen. Indien u de gestorte bedragen heeft kunnen aftrekken is over het uitgekeerde bedrag inkomstenbelasting verschuldigd. Echter, de inkomstenbelasting is tijdens uw pensioen een stuk lager waardoor u netto meer overhoudt!  

Wilt u meer weten over de mogelijkheden in uw situatie? Vul dan onderstaand contactformulier in. Onze adviseur vertelt u graag meer.